Een moment geduld a.u.b
Uw zoekresultaten worden geladen...

Zaarvlaas 3 , BAKEL

Vraag de brochure aan Volg deze woning

Zaarvlaas 3
5761 RJ BAKEL

Verkocht onder voorbehoud

VRIJWILLIGE VERKOOP BIJ INSCHRIJVING!
Op een prachtige locatie op fietsafstand van het centrum van Bakel gelegen authentieke langgevelboerderij met volop sfeervolle en karakteristieke elementen, zoals houten paneeldeuren, een authentieke schouw en gootsteen en een volledig ingericht stalgedeelte. Op het royale perceel van maar liefst 5.000 m², wat grotendeels is ingericht als cultuurgrond, zijn verder nog diverse opstallen gesitueerd.

De woonboerderij wordt omringd door diverse percelen cultuurgrond, welke tevens separaat te koop worden aangeboden!

Kijkdagen: dinsdag 29 augustus 2017 18.00u tot 19.00u
woensdag 6 september 2017 19.00u tot 20.00u

Aanvaarding per: uiterlijk 29 december 2017

Kadastrale gegevens: Gemeente Bakel en Milheeze, sectie U, nummer 19 gedeeltelijk, totaal groot 5.000 m²

Algemeen:
De vrijwillige verkoop per inschrijving bestaat uit diverse kadastrale percelen, omvattende het vrijstaande woonhuis met de bijgebouwen en de omringende cultuurgrond.

Bij de inschrijving behoort het tot de mogelijkheden om uitsluitend de kavels met het woonhuis en de bijgebouwen te kopen, dit eventueel uit te breiden met één of meerdere percelen cultuurgrond, danwel de cultuurgrond separaat aan te kopen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de bijlagen van deze documentatie en het beschikbare inschrijfformulier.

Woonboerderij:
Deze nostalgische langgevelboerderij is omstreeks 1900 gebouwd en bij het betreden de boerderij en de omliggende bijgebouwen lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Veel sfeervolle en karakteristieke elementen zijn door de jaren heen bewaard gebleven.

Begane grond:
De officiële entree van de boerderij biedt direct toegang tot de eetkamer. De knusse eetkamer is ingericht met een authentieke schouw en een sfeervolle servieskast. De kamer is verder afgewerkt met een plavuizen vloer, deels betegelde wanden en een zachtboard plafond. De eetkamer biedt toegang tot de zitkamer en de keuken. De woonkamer is uitgerust met een praktische inbouwkast en een karakteristieke schouw. De kamer is voorzien van vloerbedekking, behangen wanden en een zachtboard plafond. De naastgelegen zitkamer staat in directe verbinding met de slaapkamer op de begane grond. De zitkamer is voorzien van vloerbedekking, behangen wanden en een zachtboard plafond. De slaapkamer op de begane grond is afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en een zachtboard plafond. De keuken is voorzien van een vinyl vloer, deels betegelde wanden en een zachtboard plafond. Het eenvoudige, authentieke keukenblok in wandopstelling is uitgerust met een terrazzo werkblad, een betegelde gootsteen met een geiser en bergruimte. De keuken is centraal in de boerderij gelegen en biedt toegang tot de eetkamer, een portaal en een berging. Een vaste trapopgang biedt toegang tot de 1e verdieping en een loopdeur biedt toegang tot het erf. De naastgelegen bijkeuken is voorzien van een vinyl vloer, deels betegelde wanden en een zachtboard plafond. De deels betegelde toiletruimte is uitgerust met een toilet en een fonteintje. Een grotendeels betegelde doucheruimte. De berging is afgewerkt met een vinyl vloer, betonnen wanden en een houten schroten plafond. In deze berging is een 2e keukenblok aanwezig, wat is voorzien van een gootsteen. Een loopdeur biedt toegang tot het erf en de berging biedt toegang tot het inpandige stal- en schuurgedeelte.

1e Verdieping:
Een vaste trapopgang biedt toegang tot de 1e verdieping, welke grotendeels is ingericht als zolder, maar waar ook 2 slaapkamers aanwezig zijn. De grote zolderruimte biedt volop mogelijkheden en is voorzien van een houten verdiepingsvloer met vloerbedekking, fraaie houten spanten en 2 dakvensters. Het dakbeschot is afgewerkt met asbesthoudende platen. De slaapkamers zijn beiden afgewerkt met vloerbedekking, de wanden zijn deels uitgevoerd in zachtboard en deels behangen, een zachtboard plafond en een inbouwkast. Daarnaast is er extra bergruimte gecreëerd onder de dakschuinte.

Inpandig schuur- en stalgedeelte:
De boerderij is nog deels ingericht als stal en schuur. Het inpandige schuurgedeelte is voorzien van een betonnen vloer, betonnen wanden en een houten balken plafond. De schuur is vanaf het erf toegankelijk middels loopdeuren in de voor- en achtergevel. De 2e berging biedt middels trap toegang tot de hooizolder. De berging is afgewerkt met een betonnen vloer, betonnen wanden en een houten balken plafond. Ook hier biedt een loopdeur in de achtergevel toegang tot het erf. Het volledig ingerichte, authentieke stalgedeelte van de boerderij is van oudsher in gebruik geweest als koeienstal. De stal is voorzien van een betonnen vloer, betonnen wanden en een houten balken plafond. Openslaande houten deuren bieden vanaf het erf toegang tot het stalgedeelte. Boven het schuur- en stalgedeelte is een grote hooizolder gesitueerd, welke is voorzien van een houten vloer en houten spanten. Enkele eenpans dakvensters zorgen voor voldoende natuurlijke lichtinval. Daarnaast is de opstelling van de c.v.-ketel op de zolder gesitueerd en is er een hooiluik aanwezig.

Veldschuur:
De vrijstaande veldschuur is aan de rechterzijde van de boerderij gelegen en opgetrokken uit houten spanten en asbesthoudende golfplaten. Ook het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. De vloer is niet verhard en bestaat uit zand. De schuur is deels voorzien van een open front.

Garage:
De vrijstaande garage bestaat uit 3 delen en is opgetrokken uit metselwerk. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. Twee delen zijn toegankelijk middels openslaande deuren en één gedeelte is voorzien van een open front.

Diverse opstallen:
Rondom de boerderij zijn diverse, slooprijpe opstallen aanwezig.

Erf:
Het rondom de boerderij gelegen erf is verhard middels gebroken puin.

Weiland perceel nr. 19 (deels separaat aan te kopen):
Het weiland rondom de boerderij is omheind met houten palen en schrikdraad. De verkoop van het weiland is deels inbegrepen bij de verkoop van de woonboerderij.

Het overige deel van het weiland, met een oppervlakte van 53.270 m² wordt separaat te koop aangeboden.

Cultuurgrond perceel nr. 625 (separaat aan te kopen):
De cultuurgrond aan de overzijde van de straat is thans in gebruik voor akkerbouw en bestaat uit zandgrond. De cultuurgrond is lager gelegen en is niet gedraineerd. Afwatering geschiedt middels greppels en een beek. Deze cultuurgrond wordt tevens separaat te koop aangeboden.

Bijzonderheden:
* Het geheel is aangesloten op water en elektra. Er is geen gasaansluiting aanwezig. Riolering is aanwezig tot aan de oprit van het perceel, deze is niet aangesloten.
* De niet geïsoleerde kap van de woning is beschoten met eterniet. Daarnaast zijn bijgebouwen voorzien van asbesthoudende dakbedekking.
* De woning is voorzien van houten kozijnen. De begane grond van de woning is grotendeels uitgerust met dubbele beglazing.
* Op de woonboerderij rust de bestemming “Wonen”. Op de rondom de woonboerderij gelegen cultuurgrond rust de bestemming “Agrarisch”. De bestemmingsplankaarten zijn opgenomen in de bijlagen van deze documentatie.
* Er is geen bouwkundige keuring of bodemonderzoek uitgevoerd.
* Bij separate verkoop van de woonboerderij en de rondom gelegen cultuurgrond (weiland) dienen er nieuwe kadastrale grenzen te worden ingemeten. De bijbehorende kosten komen voor rekening van verkoper.
* Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Lees alles

Kenmerken

 • Soort woning
 • woonboerderij
 • Type woning
 • vrijstaande woning
 • Woonoppervlakte
 • 1 m2
 • Perceeloppervlakte
 • 111865 m2
 • Inhoud
 • 2 m3
 • Aantal kamers
 • 7
 • Aantal slaapkamers
 • 3

Bijzonderheden

 • Garage
 • vrijstaand steen
 • Tuin
 • tuin rondom
 • Berging
 • voorzien van elektra
  voorzien van water
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief