Een moment geduld a.u.b
Uw zoekresultaten worden geladen...

Vraag de brochure aan Volg deze woning

Mergental 10
5373 LK HERPEN

Beschikbaar

€ 950.000,- k.k.

Complete hippische accommodatie gelegen op een prachtige locatie, bestaande uit onder andere, binnenbak, 27 stallen, foyer met ontvangstruimte, 11 loopstallen, buitenbak, longeercirkel, en diverse weides.

Dit object is zeer geschikt voor de professionele paardenhouder.

Het geheel is eventueel met meer grond aan te kopen.

Mergental 10
Begane grond:
De hal is afgewerkt met vloerbedekking, deels stucwerk deels schoonmetselwerk wanden en een houten schroten plafond. De meterkast met slimme meter en trap naar de eerste verdieping zijn in de hal gesitueerd. De U-vormige woonkamer is voorzien van vloerbedekking, granol wanden en een houten schroten plafond. De hoge raampartijen zorgen voor veel lichtinval. De schouw met openhaard voorzien de ruimte van extra warmte en sfeer. Er is een inbouwkast in de woonkamer gesitueerd.
De keuken is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, panelen plafond met inbouwverlichting en deels betegelde, deels stucwerk wanden. De wandinrichting is uitgerust met 1 ½ spoelbak, inductie kookplaat, vaatwasser op hoogte, combimagnetron, koelkast en granieten werkblad. De bijkeuken is voorzien van een tegelvloer, metselwerk wanden en een houten schroten plafond. In de ruimte zijn 2 inbouwkasten, aansluitingen voor de wasapparatuur en een gootsteen gesitueerd. Een loopdeur biedt toegang tot het erf. Tevens is er een deels betegelde toiletruimte aanwezig. De geheel betegelde badkamer is voorzien van een panelen plafond met inbouwverlichting. De badkamer is uitgerust met een ligbad, douche, wastafel met meubel en designradiator.

1e Verdieping
De overloop is voorzien een houtenverdiepingsvloer afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een houten balkenplafond. Er is een luik naar de zolder aanwezig. Alle kamers op de eerste verdieping zijn voorzien van vloerbedekking, behangen wanden en een houten balkenplafond. De 3 ruime slaapkamers zijn allen uitgerust met 2 inbouwkasten en een wastafel. De 4e kamer is wat kleiner van stuk en momenteel ingericht als hobbykamer. In verschillende kamers zijn de houten gebinten zichtbaar. In de grootste slaapkamer is een dakvenster met zonwering aanwezig.

Buunderstraat 12:
Begane grond:
De hal is voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming, spachtelputz wanden en een houten schroten plafond. De meterkast is in de hal gesitueerd. De bijkeuken is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. In de ruimte zijn 2 inbouwkasten, aansluitingen voor de wasapparatuur en extra witgoed en een gootsteen gesitueerd. Een loopdeur biedt toegang tot het inpandige stalgedeelte. Tevens is er een deels betegelde toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje aanwezig. Ook de unit voor de vloerverwarming is hier gesitueerd. De keuken is voorzien van een tegelvloer, spachtelputz wanden en een houten schroten plafond. De keuken bestaat uit een wandinrichting en werkblad met spoelbak. De keuken is uitgerust met een 6-pits gaskookplaat, magnetron, koelkast, vaatwasser en natuurstenenblad. De woonkamer is afgewerkt met een houtenvloer, spachtelputz wanden en een houten schroten plafond. De authentieke schouw met houtkachel voorziet de ruimte van extra warme en sfeer. Middels de grote raampartijen geniet de kamer veel lichtinval. Er is een authentieke ingebouwde servieskast aanwezig. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een douche, ligbad, wastafel en designradiator. Het plafond is voorzien van inbouwverlichting.

1e verdieping:
De zeer ruime overloop is deels voorzien van laminaat en deels van vloerbedekking. Het luik naar de zolder bevindt zich op de overloop. Beide slaapkamers zijn afgewerkt met laminaat, deels spachtelputz deels betimmerde wanden en een houten schroten plafond. Er is een inbouwkast in beide slaapkamers gesitueerd. De ruime toiletruimte is uitgerust met een toilet en wastafel.

Tuin en erf:
De tuin is voorzien van diverse terrassen, borders met vaste planten, royaal gazon en volwassen bomen. Het erf is grotendeels verhard.

Hippische accommodatie:
Inpandig stalgedeelte:
Deze schuur is uitgerust met 5 paardenstallen (ca 4 x 3,5 mtr.) Deze zijn voorzien van deels kunststof, deels gegalvaniseerde voorwanden met deelbare draaideuren en kunststof tussenwanden. De wasplaats is voorzien van een betonvloer en betegelde wanden. Openslaande deuren aan de achterzijde en 2 loopdeuren in de zijgevel bieden toegang tot het erf.

Rijhal
De rijhal is opgetrokken uit metselwerk en voorzien van stalen spanten, een geïsoleerd golfplaten dak, gedeeltelijk lichtdoorlatend. Middels schuifdeuren in de achter en zijgevels is het erf bereikbaar. De royale loods is ingericht met 27 paardenstallen (ca 3,5 x 3,5 mtr.) voorzien van deels kunststof, deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren, betonnen tussenwanden met een contactluik en gedeeltelijk buitenluiken. Er zijn 2 wasplaatsen aanwezig welke zijn afgewerkt met een rubberen vloer en betonnen wanden. Er is warm en koud water aanwezig. De zadelkamer is voorzien van een betonvloer, deels beton en deels metselwerk wanden en een houten balkenplafond. De binnenbak (ca. 20 x 40 mtr.) is voorzien van een zandbodem met vlokken, beregening en een houten bakrandkering. De damwand gevels zijn gedeeltelijk lichtdoorlatend. In de hal is een royale foyer met ontvangsthal gesitueerd. Het ontvangstgedeelte is voorzien van een tegelvloer, schoonmetselwerk wanden en een panelen plafond met inbouwverlichting. De ruimte die momenteel is ingericht als berging kan ook als doucheruimte worden ingericht, aansluitingen zijn reeds aanwezig. De royale, geheel betegelde toiletruimte is voorzien van een toilet en fonteintje. De kantine/ foyer is afgewerkt middels een betonvloer, metselwerkwanden en een panelen plafond met inbouwverlichting. Er is een inbouwkast met daarin de cv-ketel (Intergas, ca 2012) gesitueerd. Tevens is er een keukenblok met gootsteen en bergruimte aanwezig. Raampartijen bieden zicht op de binnenbak. In de voorzijde van de rijhal is mogelijkheid tot het creeren van extra stallen en een wasplaats. Aansluitingen voor koud en warm water zijn reeds aanwezig. De ruimte is bereikbaar middels een loopdeur in de zijgevel en middels openslaande deuren is de binnenbak bereikbaar.

De longeercirkel (ca. 16 mtr. doorsnee) is voorzien van een zandbodem en omheind met houten palen en draad. Er zijn 2 sleufsilo’s aanwezig, 35 x 9 mtr en 60 x 9 mtr. De mestplaat is voorzien van een betonvloer.

De opfokstal is opgetrokken uit metselwerk en voorzien van stalenspanten en asbesthoudend golfplatendak met lichtstraat in de nok. De stal is voorzien van hoge houten schuifdeuren in de voor en achtergevel. Er zijn 11 loopstallen van verschillende afmetingen aanwezig, gierkelders zijn nog aanwezig. De opslagruimte aan de rechterzijde van de schuur is gedeeltelijk betegeld en voorzien van een geïsoleerd dak. De daar achtergelegen voormalige melkstal is grotendeels betegeld, de melkput is reeds aanwezig.

De zandpaddock grenst aan de stal en is omheind middels houten palen en draad. De buitenbak (ca 20 x 40 mtr.) is aan de voorzijde van het perceel gelegen en voorzien van een zandbodem en houten omheining. De weides zijn afgezet met houten palen en draad.

Bijzonderheden:
• De woning is zijn aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
• De woning is niet geïsoleerd en voorzien van een houten dakbeschot.
• De woning is gebouwd in ca. 1924
• De rijhal met stallen is in ca. 2002 gebouwd.
• Het geheel is eventueel met meer grond te koop.
• De woning is voorzien van houten kozijnen met enkel glas.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Lees alles

Kenmerken

 • Soort woning
 • woonboerderij
 • Type woning
 • vrijstaande woning
 • Bouwjaar
 • 1924
 • Woonoppervlakte
 • 319 m2
 • Perceeloppervlakte
 • 28320 m2
 • Inhoud
 • 2256 m3
 • Aantal kamers
 • 12
 • Aantal slaapkamers
 • 6

Bijzonderheden

 • Garage
 • geen garage
 • Tuin
 • tuin rondom
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief