Een moment geduld a.u.b
Uw zoekresultaten worden geladen...

Vraag de brochure aan Volg deze woning

Zwanebloemsingel 51
5709 PA HELMOND

Beschikbaar

€ 350.000,- k.k.

Inruil eigen woning is bespreekbaar!

Op een landelijke locatie aan de rand van Dierdonk gelegen karakteristiek vrijstaand woonhuis met een vrijstaand bijgebouw voorzien van een werkplaats en stalruimte en weiland. Alle voorzieningen, zoals scholen en winkels op fietsafstand én rust en ruimte rondom de woning.

Vraagprijs is een bieden vanaf prijs.

Woonhuis:
Deze vrijstaande woning is gebouwd in ca. 1960 en aan de achterzijde uitgebouwd in ca. 1997.

Begane grond:
De hal is voorzien van een authentieke plavuizen vloer, behangen wanden, een stucwerk plafond en een meterkast. Een vaste trapopgang biedt vanuit de hal toegang tot de eerste verdieping. De leefkeuken op de begane grond is voorzien van een tegelvloer, deels betegelde wanden en een stucwerk plafond, alsmede een eenvoudige keukenrichting in hoekopstelling. Deze keukeninrichting is uitgerust met een spoelbak, een elektrisch fornuis met oven en kastruimte,
waaronder een karakteristieke vitrinekast. Een grote raampartij boven het werkblad zorgt voor veel lichtinval. De keuken biedt toegang tot de woonkamer en de kelder. De droge en stahoge kelder is toegankelijk middels een vaste, houten trap en uitermate geschikt voor gebruik als provisiekelder. De knusse woonkamer is afgewerkt met een laminaat vloer, behangen wanden en een stucwerk plafond. Diverse raampartijen in de voor- en zijgevel, waaronder een sfeervolle glas-in-lood raampartij, zorgen voor veel lichtinval. In de woonkamer is tevens een gashaard aanwezig.
Een deels betegelde corridor biedt toegang tot een 2e meterkast, de toiletruimte, badkamer en bijkeuken. Een loopdeur biedt vanuit de corridor toegang tot het terras ter plaatse van de zijgevel. De gemoderniseerde, geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en mechanische ventilatie. De gemoderniseerde, geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een separate douchecabine, een vaste wastafel met badmeubel, een design radiator, alsmede vloerverwarming en mechanische ventilatie. De aangebouwde bijkeuken en de naastgelegen ruimte zijn voor meerdere doeleinden geschikt en bijvoorbeeld geschikt voor een kantoor of praktijk aan huis, alsmede voor het realiseren van een extra slaap-/speelkamer op de begane grond. De bijkeuken is voorzien een tegelvloer, deels betegelde, deels metselwerk wanden en een isolatiepanelen plafond. In de bijkeuken zijn verder aansluitingen voor de wasapparatuur en extra witgoed aanwezig. De naastgelegen ruimte is eveneens voorzien van een tegelvloer, metselwerk wanden en een isolatiepanelen plafond, alsmede de opstelling van de c.v.-ketel (Radon Maxicom, ca. 1997). Deze ruimte is toegankelijk middels een eigen entree. De scheidingsmuur tussen beide ruimtes is eventueel op eenvoudige wijze te verwijderen.

1e Verdieping:
De overloop is voorzien van een laminaatvloer en biedt toegang tot 4 slaapkamers. Een luik biedt vanaf de overloop toegang tot de bergzolder. Slaapkamer I is voorzien van een laminaatvloer, behangen wanden, een gipsplaten plafond
en een inbouwkast. Slaapkamer II is afgewerkt met een laminaatvloer, behangen wanden en een gipsplaten plafond, alsmede voorzien van een inbouwkast. Slaapkamer III is eveneens voorzien van vloerbedekking, behangen wanden en een gipsplaten plafond. Slaapkamer IV is afgewerkt met een betonnen vloer, behangen wanden en een gipsplaten plafond, alsmede voorzien van een inbouwkast.

2e Verdieping:
Middels luik bereikbare bergzolder, een begaanbare vloer ontbreekt.

Tuin:
De onderhoudsvriendelijk tuin is voorzien van een gazon en een terras ter plaatse van de zijgevel van de woning. De tuin is deels omheind met een beukenhaag. Het erf is toegankelijk middels een oprit, welke verhard is met bituum en afsluitbaar middels een poort.

Bijgebouw:
Het vrijstaande bijgebouw (ca. 20×8 mtr.) is opgetrokken uit metselwerk en systeemwanden, alsmede met houten en stalen spanten. Het bijgebouw is gesplitst in twee delen, een werkplaats en een achtergelegen stalgedeelte. De werkplaats is toegankelijk middels een loopdeur in de voorgevel en een grote schuifdeur in de zijgevel. De werkplaats is verder voorzien van een betonnen vloer,grotendeels metselwerk wanden en krachstroom. Het stalgedeelte is toegankelijk middels een loopdeur in de zijgevel en een grote schuifdeur in de achtergevel. De stal is momenteel ingericht met 3 ruime paardenboxen en een loopstal. De paardenboxen zijn voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden, een schuifdeur en een betonnen vloer. De loopstal biedt middels een de grote schuifdeur in de achtergevel toegang tot het erf en de achtergelegen weilanden. Vanuit de stal toegang tot de aan de linkerzijde gerealiseerde afhang, welke geschikt is als loopstal en/of stallingsruimte. De afhang (ca. 5×20 mtr.) is opgetrokken uit damwanden wanden en stalen spanten, het dak is eveneens gedekt met damwand. Een gedeelte van de vloer is verhard middels klinkers, het overige gedeelte is voorzien van een zandbodem.

Weiland:
Het achtergelegen weiland is geheel omheind en toegankelijk middels een poort. Het behoort tot de mogelijkheden om
de naastgelegen percelen cultuurgrond aan te kopen, welke momenteel zijn ingericht als weiland. De weilanden zijn geheel omheind met houten palen en gaashekwerk en toegankelijk middels diverse poorten. Deze percelen worden niet separaat verkocht.

Bijzonderheden:
* Inhoud woonhuis: ca. 500 m³.
* Het woonhuis is geheel voorzien van houten kozijnen, deels met dubbele beglazing. De raamkozijnen aan de voorzijde en de linkergevel (1e verdieping) van de woning zijn in 2009 vernieuwd.
* De begane grondvloer is deels uitgevoerd in hout, deels beton. De verdiepingsvloer is geheel uitgevoerd in beton.
* De badkamer en toiletruimte zijn gemoderniseerd in ca. 1997.
* Op het object rust de bestemming “Agrarisch – Agrarisch bedrijf”. Binnen deze bestemming is wonen met grondgebonden agrarische activiteiten toegestaan.
* Eventuele aankoop van extra, rondom gelegen cultuurgrond is bespreekbaar, tot maximaal 23.613 m². Deze cultuurgrond wordt niet separaat verkocht.
* Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Lees alles

Kenmerken

 • Soort woning
 • eengezinswoning
 • Type woning
 • vrijstaande woning
 • Bouwjaar
 • 1960
 • Woonoppervlakte
 • 125 m2
 • Perceeloppervlakte
 • 4840 m2
 • Inhoud
 • 500 m3
 • Aantal kamers
 • 6
 • Aantal slaapkamers
 • 4

Bijzonderheden

 • Garage
 • geen garage
 • Tuin
 • geen tuin
 • Berging
 • voorzien van elektra
  voorzien van water
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief