(Landelijk)Huis verkopen? 5 vragen beantwoord  

Dat de huizenmarkt het ene na het andere hoogtepunt beleefd is voor niemand nieuw. In de afgelopen twintig jaar zijn de huizen prijzen niet zo hard gestegen als dit jaar. Of het om nieuwbouw gaat, bestaande woningen of hippische accommodaties: verkopen gaat in 2020 makkelijker dan ooit. Denk jij er wel eens over na om je woning te verkopen? Wordt het onderhoud van een grote locatie te veel werk of gewoon op zoek naar een nieuwe stek? We praten je graag bij over de laatste ontwikkelingen in de huizenmarkt en helpen je op weg als je overweegt om je huis te verkopen.

  1. Verkopen of niet?

Wij merken dat veel klanten nog helemaal niet zo zeker zijn over de verkoop van hun huis. De accommodatie bevalt eigenlijk prima, maar er is wat vraag geweest uit de omgeving wat tot nadenken heeft gezet. We merken dat er steeds meer interesse komt in woningen die niet te koop staan en dat potentiële kopers simpelweg aanbellen om te vragen of je het huis wilt verkopen. Maar het antwoord daarop is nog niet zo makkelijk. Je hebt net een fijne plek om je bedrijf uit te voeren, zit op een centrale locatie en eigenlijk bevalt het wonen goed. Wij snappen dat je vragen hebt over eventuele verkoop.

  1. Wat is mijn huis waard?

Een belangrijk onderdeel van de verkoop is natuurlijk het bepalen van de prijs. De makelaars van Van Santvoort Landelijk Wonen kennen de markt op hun duimpje en geven hier graag vrijblijvend een advies over. Uiteraard kan een waardebepaling duidelijkheid verschaffen over de waarde.

  1. Wat is er mogelijk op mijn accommodatie?

Er komt bij de verkoop van een boerderij of hippische accommodatie nog wat meer kijken dan bij de verkoop van een reguliere woning. Vallen alle voorzieningen binnen het bouwvlak? Hoe zit het met de milieuvergunning? Maar ook vragen over onderhoud van de accommodatie of de mogelijkheden van nieuw te realiseren activiteiten kunnen we vooraf bespreken. Ook de nieuwe regelgeving rondom stikstof zorgt voor veel vragen. Wij hebben adviseurs in ons team die gespecialiseerd zijn in vraagstukken als deze. Het weten wat de (on)mogelijkheden zijn van de accommodatie geeft verkoopvoordeel!

  1. Wat moet ik als eigenaar doen voordat mijn huis te koop komt?

Nadat we samen overeen zijn gekomen om de woning te koop te zetten gaat het eigenlijk pas beginnen. We plannen een afspraak in om de woning te fotograferen, ook is het mogelijk om een (drone)video te laten maken van de woning. We schreven eerder al een blog over het huis klaar maken voor verkoopfoto’s. Die kun je hier vinden. Nadat de woning gefotografeerd is schrijven wij een brochure en start de promotie van de woning. Krijgen we klanten? Dan maakt ons team op kantoor een afspraak om het huis te bezichtigen wanneer het voor jou en de potentiele klant past.

  1. Wat zijn mijn kosten als mijn huis niet verkocht wordt?

Als je je huis gaat verkopen zijn er opstartkosten bij aanvang van de verkoop. Hiervoor worden er verkoopfoto’s gemaakt, schrijven en ontwerpen we een brochure, komt de woning op Funda en op onze eigen website. Tot slot zorgen we voor promotie van de woning via onze nieuwsbrief en social media. Daarna werken we op basis van ‘no cure no pay’. Dat betekent simpelweg dat er pas afgerekend wordt nadat de woning daadwerkelijk is verkocht. Een fijne afspraak voor jou als verkoper!

Van Santvoort Landelijk Wonen

Bij van Santvoort Landelijk Wonen zijn we gespecialiseerd in het verkopen van landelijke huizen of hippische accommodaties. Of het nu gaat om het aan- of verkopen van een complete manege of het laten taxeren van (weide)gronden, het hoort bij onze dagelijkse werkzaamheden. Niet alleen zijn we bekend met het kopen en verkopen van vastgoed, we hebben ook ervaring en kennis in de hippische wereld. Paarden en hun woon-, leef- en werkomgeving zijn onze passie!

Heb je interesse om je huis te verkopen? We komen graag langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek. Neem contact op met ons kantoor via 0492-525552 of stuur een naar e-mail monique@vansantvoort.nl.