Jirka van Rijen – van de Pas

Functie: Adviseur ruimtelijke ordening en milieu

Werkt bij Van Santvoort Advies sinds: Januari 2021

Wat zijn jouw taken binnen Van Santvoort Advies?
Van Santvoort Advies geeft advies op maat over vraagstukken op het gebied van (agrarisch) vastgoed, met name in het buitengebied. Als adviseur ruimtelijke ordening en milieu denk ik met onze klanten mee over de ontwikkeling van hun particuliere of bedrijfslocatie. Samen bepalen we een toekomstvisie en strategie om daar te komen. Vervolgens werk ik dit samen met mijn collega’s uit in een ruimtelijke procedure, zoals een principeverzoek, bestemmingsplan of omgevingsvergunning. Ik onderhoud het contact met de overheid en zorg er met hen voor dat de plannen ook daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd.

Waar ben je trots op bij Van Santvoort Advies?
Als Van Santvoort Advies zoeken we naar een maatwerkoplossing voor elke ruimtelijke uitdaging. Iets wat eenvoudig gereld kan worden maken we niet onnodig moeilijk, maar we gaan ook tot het uiterste om de wensen van onze klanten te kunnen realiseren.

Wat is belangrijk in jouw werk bij Van Santvoort Advies?
In de ruimtelijke ordening is het van belang om een aanvraag zodanig op te stellen dat een gemeente niet om het initiatief heen kan. Hiervoor is zorgvuldig overleg tussen initiatiefnemer, overheid en de collega’s van Van Santvoort Advies noodzakelijk. Ik ben er voor om dit te faciliteren, zodat een plan zo snel mogelijk tot een positief einde kan worden gebracht.

Wat doe je naast je werk?
Naast mijn werk houd ik er van om een wandeling of fietstocht te maken in het mooie Brabantse landschap. Verder vind ik het leuk om te koken en daar met vrienden van te genieten.