Twee van Santvoort-ruiters naar het EK jeugd

Een bijzondere prestatie; zowel Mel Thijssen als Yoni van Santvoort hebben zich gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap in Portugal. De komende weken staan helemaal in het teken van de voorbereidingen. Het EK vindt plaats van 18 t/m 25 juli. Volg de dames in de voorbereiding naar het EK via van Santvoort Landelijk Wonen.

Primeur
Yoni (12) heeft een primeur op het EK, ze gaat haar eerste Europese kampioenschappen rijden voor de Childeren. Ze verkeert in een luxepositie want zowel Bulasco als Esprit zijn beiden paarden die mee kunnen naar Portugal.

Voorbereiden op warm weer
Bulasco is 15-jarige ruin en Esprit is een 12-jarige merrie. Allebei de paarden kamen eerder uit onder Sanne Thijssen. Yoni: ‘’We zitten midden in de voorbereidingen en die nemen we heel serieus. We trainen veel met de paarden en we doen bijvoorbeeld ook conditietraining omdat het behoorlijk warm kan worden in Portugal. Ondanks dat het mijn eerste EK is, vind ik het niet echt heel spannend. Natuurlijk heb ik wel een gezonde spanning, maar ik heb er bovenal heel veel zin in. Ik wil het echt goed doen en alles voor doen om een medaille te halen. Nederland vaardigt een sterk team af richting het EK met goede ruiters en hele snelle paarden. Ze kunnen goed tegen het warme weer en we zijn dan ook klaar voor de wedstrijd. Wat mij betreft kunnen we inpakken en gaan we op reis! ‘’

Derde EK
Mel Thijssen vertegenwoordigt de Nederlandse vlag voor de derde keer op het EK. Zij heeft zich gekwalificeerd met Cartolana 2, een paard waarmee ze al vier jaar een team is. Mel strijdt voor het eremetaal bij de Young Riders.

Medaillekansen
Mel: ‘’Cartolana 2 en ik kennen elkaar door en door. In 2018 werden we Nederlands Kampioen bij de Junioren en in 2019 behaalde we zilver op het NK Young Riders. Het zou mooi zijn om een goede klassering op het EK daaraan toe te voegen. Afgelopen weekend hebben we nog een 2* wedstrijd gereden in Bonheiden, ook gaan we nog naar de 3* in Ommen. Ik wil haar vooral fit houden, dus ik spring niet extreem hoge proeven met haar. We hebben hoge verwachtingen van de teams. Natuurlijk moeten we het allemaal nog waarmaken en moet je ook het benodigde geluk hebben, maar we hebben een paar hele sterke ruiters en amazones die meegaan. Ik heb er zin in! ‘’